26. 7. 2016 Nová koloběžka Mibo GT a první dojmy

Několik let jezdím na malé koloběžce. Tenkrát to “vyhrála” nová K-bike K7, ještě v prototypové verzi.

image

Koloběžku jsem víceméně používal jen na přibližování po městě a na cestu do práce

(4km tam a 4 zpět). Často i na nějaké akce ve městě a blízkém okolí, kde jsem chtěl udělat pár obrázků. Na nosič se v pohodě vešla fotobrašna s výbavou.

No v loňském roce jsem dospěl k rozhodnutí provést upgrade. U Vavruši jsem objednal nové 16′ kolo, v cykloprodejně koupil BMX řidítka a oslovil šikovného zámečníka, který provedl prodloužení zadní vidlice.

image

NA řadu přišlo opískování celé koloběžky.

image

A pak šla do lakovny.

image

Myslím, že se to docela povedlo.

image

Po prvním sestavení.

image

A opět jsem měl přibližovadlo po městě a do práce.

image

Ještě mi chybělo vyřešit zadní blatník. K-BIKE ho nemá, takže jsem na internetu hledal zkušenosti a nakonec objednal zadní blatník u Miba. Na řadu přišel opět šikovný zámečník, který šikovně podle mého nákresu naohýbal nerezový plech a udělal příchytky vzpěr. Jedna vzpěra je původní z 12′ kbike blatníku, druhá je ze svářecího nerez drátu. A bylo vyřešeno.

image
image

Koloběžku jsem už ale nepoužíval jen jako přibližovadlo po městě, ale začal jezdit trochu delší cesty. A letos jsem v tom pokračoval v ještě větší míře. Obzvlášť cesta ze Starého do Mostu Českým Středohořím se mi líbila.

image

Začal jsem cítit, že malá koloběžka není to pravé ořechové a začal jsem pokukovat po velké koloběžce. Internetový výběr nakonec vyhrálo Mibo, konkrétně Malaga. Ze všech dostupných koloběžek na mne Mibo prostě dělá dojem nejpevnější koloběžky. A to je vzhledem k mé postavě důležité.

Diskuse, recenze na netu a parametry koloběžek mi to jen a jen potvrzovaly.  Ale chtěl jsem si to i alespoň na chvilku zkusit. V Intersportu jsem si jen tak zkusil nějakou Kostku. Nebyla to ta nejlevnější, už měla úzké náboje a stála kolem devíti tisíc. Přišla mi strašně měkká. Vím, že neměla dobře nafoukaná kola, ale pocitově jsem se na ní necítil.

Mimochodem těm úzkým nábojům u Kostek nějak moc nevěřím. Ten náboj musí být strašně namáhaný a hlavně musí být problém do budoucna s náhradními díly. Asi není nad klasické cyklodíly. Také mi zklamal kostkovic stojánek. Při každém postavení koloběžky se muset ohýbat a tahat ho rukou. To má Mibo prostě suprově vychytané.

Minulý týden jsme byli na Moravě na dovolené. Předem jsem si našel nejbližší prodejnu a půjčovnu  kde mají Miba. A v pondělí jsme jeli na výlet do Olomouce. Po prohlídce města jsem navštívil prodejnu a půjčovnu koloběžek JK KOLOBKA. Vyzkoušel jsem si na vedlejším parkovišti vyhlédnutou Malagu.

image

Ale bohužel nebo bohudík jsem si zkusil také nové Grand Turismo.

image

Rozhodnuto bylo, i po krátké projížďce, rychle. Pocitově prostě vyhrálo GT. Pánové v prodejně byli moc vstřícní, pokud chcete kolobku, tak návštěvu doporučuju.

No a včera odpoledne kurýr přivezl velkou krabici. Dal jsem se do skládání. I když se vlastně jednalo “jen” o přidělání řidítek, zadního blatníku a kol, tak to chvilku trvalo. Laboroval jsem s představcem, který jsem nakonec otočil. Nasadil jsem malé rohy, které přišli spolu s kolobkou. U zadního blatníku jsem nakonec dal delší šroubky držící vzpěry. Originál mi přišli krátké. Nepodařilo se mi zašroubovat celou matičku a tím pádem nefungovala samosvornost závitu.

Pak jsem připevnil držák nosiče (z Lidlu), brašničku, blikačky a košík, které jsem měl doma. Tady je výsledek.

image

Skončil jsem až kolem šesté, takže jsem testovací projížďku odložil.

Došlo na ní až dnes. Dřívější start mi překazila bouřka. Vyrazil jsem tedy až když cesty trochu oschly kolem páté. Bohužel jsem si zapomněl zapnout v telefonu záznam trasy, takže mám jen naklikanou cestu v mapách.

image

V Havrani nesměla chybět zastávka na jedno.

image

A jaké jsou mé první dojmy po dvaceti kilometrech. Jenom pozitivní. GT prostě jede. Dupat se musí, bez toho to nejde, ale dokopečky mi přišli menší a skopečky zase větší. GT má moc rádo pěkný asfalt, tam letí, ale šlo to i na zpevněné cestě. “Indiánského koloběhu” bylo méně. Postoj je trochu jiný než na malé koloběžce, řidítka mám výš a úchop je za osou předního kola, ale zvykl jsem si rychle. Pocitově si myslím, že moje malá koloběžka ale pruží ještě méně. Znát byla i o cca centimetr nižší světlost. Musel jsem dávat ještě větší pozor abych se někde nezasekl.

Jinak chvilku po dešti musíte počítat s loužemi a přední trubka Vám boty od vody nezachrání. Ještě jsem stihl se stavět na zpáteční cestě ve Sportissimu koupit blatník na rámovou trubku. 🙂

No když je bláto, tak uvítáte, že máte u domu benzínovou pumpu s wapkou.

Stojánek je super!!

Nejsem spokojený s brašničkou, je malá a lítá, časem jí vyměním za větší. Možná napíšu Ježíškovi.

Už po prvním svezení vím, že by malá kolobka doma zahálela a půjde do světa.

image

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..