29. 7. 2016 Okolo “šachty”

I když zase dnes pršelo, tak jsem dnes asi ve tři vyrazil na projížďku. Tentokrát jsem nejel přes golfové hřiště, jako obvykle, ale indiánským koloběhem jsem dorazil na hipodrom.

image

A pak po šotolinové cestě nad hipodromem

image

a polňačce

image

jsem dorazil nad Líšnici. Dal jsem se doleva po panelce do Polerad.

image

Projel jsem Polerady a dal se do kopce. U teď vyhořelého zbytku stromu,

image

který jsem si vyfotil už vloni,

image

jsem se napojil na pěknou cyklostezku vedoucí po bývalé trati přes Havraň až do Malého Března. Kdyby nefoukal protivítr, tak by to bylo příjemných více než 6 km.

image
image
image
image

Pak jsem po krásném asfaltu objel přes Hošnice část cyklostesky, která vede přes bývalou výsypku. A udělal jsme dobře.

image

Ve Strupčicích jsem potkal dva kolaře, kteří to projeli. Prý je to tam hrozný, hodně bahna a kamení.

Nad Strupčicema jsem najel na nádhernou cyklostesku do Vrskmaně.

image

Cyklostezka vede po již zrekultivované vnitřní výsypce lomu Vršany a je bohužel těsně před Vrskmaní nedokončená, ujel tam kus svahu. Dala se objet po pěkné polní cestě. Celkem je to cca 3,5 km, ale zase pěkně foukalo proti.

Po projetí Vrskmaní jsem se dostal až na hráz Kyjické nádrže, která  mne

image

zavedla až ke koridoru, kde je železniční trať a silnice E13. Naštěstí cyklosteska vede podél trati po pěkné asfaltce a je schovaná za stromy, takže tam nefoukalo! Až ke konci, před Komořany, se musí sjet po panelce a polní cestě dolů.

image

Tady to bylo ještě dobré, ale níž v lese bylo pěkné blátíčko.

Po souběžné silnici s E13 jsem se dostal až do Komořan. Ty jsem projel a pak jsem musel, bohužel, kousek (300m) po E13 po mostě přes trať. Naštěstí cyklostezka uhýbá doprava a vede po polní cestě až na Matyldu. Tady bylo asi nejvíce bláta. Podařilo se mi také špatně odbočit, zajel jsem na cestu, kde bylo ještě více bláta. Byla rozježděná od nějakých strojů. Musel jsem se vrátit. Ale kdyby nepršelo, tak by to pro koloběžku neměl být problém. Ale dnes, po těch deštích, jsem měl kolobku po dojetí na Matyldu pěkně zablácenou.

image

Na Matyldě byla další zastávka na jedno.

image

Pak už mne čekala jen cesta přes město domů. Cestou jsem se zastavil u kamaráda a kolegy z práce, který je také rozhodnut pro koloběžku.

image

Móóc se mu to líbilo. 🙂

Na konci přišla opět ke slovu wapka – opatrně!

Celkově to bylo příjemných více než 46 km.

image
image

Objel jsem vlastně celý lom Vršany (nyní spojený s lomem Šverma). Jel jsem na pohodu, ale i tak jsem byl na průměru rychlejší než na nejrychlejší projížďce na malé kolobce. A pocitově jsem méně unavený než z výrazně kratší projížďky na malé kolobce. Přesvědčil jsem se, že se na GT dá jet i lehčím terénem. Blátíčka bylo po těch deštích dost. Při průjezdu louží to stříkalo až do pasu, blatníky neblatníky.

Pro záznam trasy jsem nově použil Locus. Screeny jsou z něj, tady je následný import do Sports Trackeru. Celá trasa hodně vedla po cyklostezkách 3106 a  od Kyjické nádrže 3107.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..