29. 6. 2018 Červnové koloběžkování

Protože se zítra už na koloběžku nedostanu, tak můžu zrekapitulovat svoje červnové koloběžkování.

image

Tento měsíc to byla většinou klasika – z domova na Matyldu a z5. Trasu jsem obměňoval a snažil se si to tak aspoň trochu zpestřit, aby mi to ježdění kolem komína rychle nepřestalo bavit. Také zjišťuju, že mi to chybí a že si při odpolední projížďce člověk krásně odpočine :-). Také mne potkal první defekt. Bylo to zrovna na projížďce kdy jsem se domluvil s kamarádem, který má nově kolobku. Bohužel u kostela jsem píchnul. Zkusil jsem vyměnit duši ale ten střep nebyl vidět a ani jsem ho nenahmatal, takže bohužel asi po kilometru bylo zadní kolo zase prázdný. Nakonec jsem domů jel tramvají. Mimo Most jsem se vydal jen 3x. Poprvé jsem vyrazil i sám. Nejdříve okolo šachty

a desátého jsem vyrazil do Loun podívat se na závod Českého koloběžkového poháru. Na start se postavilo padesát koloběžkářů. Jelo se na devět kol. Kolo mělo lehce přes dva kilometry. Byl jsem jen jako divák a ujistil jsem se, že jezdit dokolečka, není nic pro mne. Ale cesta do Loun byla příjemná a zpestřila mi moje obyčejné odpolední odpočívání. Podruhé jsem se s kolegou a kamarádem vydal ze Žatce do Mostu Lví stopou.. Jedna běhna a jedna šlapka. 

image

Je to zajímavá akce. Na mapě republiky ke stému výročí namalovali dvouocasého lva a převedli to do tras. 

image

Je to celkem cca 2000 km a protože to vede přes Most, tak jsme se vydali ráno vlakem do Žatce. Odtud vede Lví stopa do Března u Chomutova a další část do Vrskmaně a pak do Mostu.

image

Celkově to bylo mooc hezkých 62 km. Zvlášť první část kolem Ohře je super. Doporučuju. Nedrželi jsme se tedy striktně Lví stopy a v Mostě jsme se podívali i na mostecký autodrom, kde se jeli závody historických formulí.

image

Bylo to i moje symbolické překročení mojí první letošní tísícovky a zatím nejdelší letošní trasa. Padla někde u Chomutova. Celkově jsem k dnešnímu dni nadupal  nějakých 1 100 kilometrů, v červnu jich z toho bylo 420. A byly rozděleny do 15 vyjížděk. Takže je červnový cíl splněn. Snad do konce srpna přidám druhou tisícovku. Uvidíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..