26. 10. 2018 – Ostravó, aneb třicet let od začátku studia na VŠB

Tak je to letos 30 let co jsme začali studovat vejšku v Ostravě. Takže jsme si v pátek ve tři dali sraz U Lva. To je hospoda kousek od kolejí.
Já vyrazil ráno vlakem. V Praze jsem přestoupil na Pendolíno a před jednou vystoupil v Porubě na nádraží. Teď se to tedy oficielně jmenuje Ostrava-Svinov. Nádraží jsem nepoznával, my jsme ještě chodili na nástupiště přes koleje, taď tam jsou podchody. Také nádražní budova je nová. Teda tu starou nezbourali, ale jenom k ní přidali zvenku prosklenou vstupní halu. Vypadá to dobře a myslím si, že to není špatné řešení pro stará nádraží, která už kapacitně nestačí.
Z nádraží jsem se vydal na tramvaj, teda zde šalinu, a dojel do Poruby na VŠB.
Prošel jsem se po škole, podíval jsem se tam kde jsme měli už tenkrát PC učebnu a kde jsem trávilo dlouhé hodiny i mimo školní hodiny. Přes céčko, budovu z přednáškovými sály, jsem vyrazil ze školy na koleje.

image

I okolí se hodně změnilo. Místo nafukovaček stojí sportovní hala, místo škvárového hřiště je hřiště s umělkou. Přibyla asfaltová hřiště.

image

Koleje se také změnily.

image

Na první pohled áčko i béčko mají nová okna, už nejsou vyklápěcí. Ale co mě zarazilo, byla “výzdoba” chodníků u školy a kolejí.

image

To nechápu, proč dnešní mládež, když dodělá vejšku, tak se musí podepsat barvou na chodník?!?

image

Mě to připomnělo jedno přísloví “Jména hloupých, na všech sloupích”. To jinak snad ani nejde vyjádřit.

image

Bylo to všude.

image

U Lva se nás nakonec sešlo 9.Na to, že to bylo svoláno před ani ne měsícem to byla docela slušná účast. Ale z Čech jsem byl jediný. Dobře jsme pokecali, rád jsem všechny viděl. Někteří se trochu zakulatili, jiní místo hára mají pleš, ale jinak stále stejní. Marně vzpomínám kdy jsem, takto pohromadě, všechny viděl.

Určitě další setkání nebude z mé strany zase po tak dlouhé době. Jo, akorát to bude chtít jinej lokál, kde budou mít pivo a ne Ostravar.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..