28. 11. 2020 – Obměna koloběžky

Poprvé, kdy mě napadla obměna,  to bylo zhruba před rokem, když MIBO uvedlo limitovanou edici Mibo Split 28. O té jsem přemýšlel, že bych si udělal radost. Nakonec jsem tyhle myšleny zavrhl.

Podruhé mi to napadlo, když jsem řešil nové přední kolo. To jsem zároveň váhal s pořízením kotoučových brzd, v tomto případě alespoň dopředu. Nakonec to skončilo u klasiky.

image

Až zase, když se začali objevovat ve skupině na facebooku obrázky custom koloběžek Mibo GS+ od Koloběžek Plzeň, jsem se nahlodal. Ale skončilo to jen u prohlížení a hledání rozdílů oproti sériovkám. Pátral jsem i po názorech ve skupině a bylo mi vlastně nedoporučeno obměnit, že si nepolepším. Udělal jsem si závěr, že to je vlastně jen o barvě, ty jsou moc hezké, ale nejezdí. Ostatní mi přijde, že je ve většině případech kvalitativně skoro stejné, jako sériovka. Dražší je to vlastně proto, že je to malosériová výroba, která je přizpůsobená, např. do terénu. Např. kola jsou sériová od Remerxu. Zkoumal jsem i custom verzi mibáckého revoo – Grevoo. 

image

Ta je parádní, cena je vyšší, ale co, je promne velké mínus, chybí stojánek. No a teď se na facebooku objevila informace, že pražská Velorama dává na skladová Miba 15% slevu. A když mezi těmi koloběžkami objevil Mibo GS+, tak jsem měl jasno.

image

 

Koloběžku jsem okamžitě objednal.

Teď čekám až dorazí. GT pak půjde do světa. ale jezdilo se mi na něm parádně. Za ty roky jsem najezdi na něm přes 11 500 km. Jsem zvědavý na GS, jak bude jezdit, jaký to bude rozdíl, uvidím, zda měli ve skupině pravdu. Přemýšlím, které změny mám z GT přenést na GS. Hlavně mi vrtá v hlavě kokpit. Určitě na ní dám jiný představec. Už mám doma otočný představec SATORI. Jedno plus změna bude určitě mít, budu vozit jen jednu duši.

TRHNI SI NOHOU!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..