2. 1. 2022 Mé koloběžkování nejenom v loňském roce ve statistikách.

Kde jsem loni nejvíce jezdil jsem již tady psal. Teď bych to mé koloběžkování trochu rozvedl v číslech, které mám díky garminu. Cíl, který jsem tady zmínil, jsem si splnil. Za loňský rok jsem ujel 4 520 kilometrů.

image

Je to mé maximum. Loňské maximum jsem si překonal o více než 800 kilometrů:

image

Také jsem na stupátku stál častěji než v minulých letech:

image

Své ježdění na koloběžce si můžu rozdělit do dvou kategorií. Nebo lépe existují dva důvody proč vyrazím. V tom jsem se inspiroval v definici jízdy na kole:

Cyklistika je sportovní aktivita a jízda na kole je doprava.

Prvním je tedy doprava neboli dojíždění čili dopravení se někam nebo pro něco. Sem řadím mé dojíždění do práce, které jsem začal praktikovat na podzim roku 2020, kdy jsem z důvodu kovidu nechtěl jezdit městskou dopravou a auto mi bylo líto pokaždé tahat na ty tři kilometry. 

Druhým je samotný koloběh jako sportovní aktivita. V číslech to vypadá takto:

image

Ono  mé dojíždění do/z práce se tedy trochu prolíná se sportovní aktivitou. Většinou jsem si totiž svojí cestu do/z práce trochu protáhl. Ráno méně, odpoledne více. To se projevilo i  v průměrné délce mé jízdy:

image

Také je to vidět v počtech jízd v jednotlivých délkách. Ranní jízdy jsem si většinou protáhl na dvoj až tří násobek těch tří kilometrů, odpolední pak trochu více:

image

V počtech jízd v jednotlivých délkách se projevuje i to, že jsem na koloběžku o víkendu nevyrážel na celodenní výlety, ale jen ráno nebo po obědě tady po blízkém okolí. Po obědě to bylo častěji, protože jsem rád navečer po jízdě doplnil vitamíny v tekuté formě. 

Můj roční nájezd v jednotlivých měsících vypadá takto:

image

Letos jsou zde patrné dva třítýdenní výpadky. V dubnu, kvůli kovidu, a v červenci, kdy jsem čekal na nový stroj.

Že jezdím stále po blízkém okolí je vidět i v nastoupaných metrech. Dlouhodobě se pohybuji kolem 10 metrů na ujetém kilometru. Takže měsíční nastoupané metry jsou přímo úměrné měsíčnímu nájezdu:

image

Změna stroje je ale patrná v dalším parametru mých jízd. Se změnou stroje se změnil jejich charakter. Začal jsem před asfaltem více vyhledávat šotolinové a polní cesty v okolí:

image

Ty nezpevněné cesty mě více baví, není to taková nuda a Rejnok je na nich jako doma.

Mé ranní jízdy do práce jsou po trasách, kde se moc nezadýchám a většinou z kopce. To se projevilo v mé průměrné tepovce:

image

Je zde vidět, že dojíždění do práce jsem převážně praktikoval v září a srpnu 2020, v roce 2021 v červnu a pak od srpna. 

Tolik moje koloběžkování ve statistice čísel.

TRHNI SI NOHOU!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..