10. 4. 2022 Test stojánku z Aliexpresu

Vím, že stojánek nejezdí, možná jsem zmlsanej z doby, kdy jsem měl Mibo. Na GT i GS byl stojánek vymakaný. Nemusel jsem hledat, kde mám koloběžku odložit. To je jediná věc, která mi na Rejnokovi trošku chybí. I když s přibývajícím časem jsem si zvykl. Jen když jsem při procházení Aliexpresu narazil na tento stojánek, zase jsem nostalgicky zavzpomínal, a když jsem viděl jak se přidělává,

image

tak jsem ho objednal. Říkal jsem si, že by to mohlo jít. Když dorazil, tak jsem laboroval a napadlo mnevyužít výztuhu v rámu. Vyzkoušel jsem to a druhý den skočil do hobbymarketu a koupil odpovídající šroub. Je o průměru 6 mm a 70mm dlouhý. Vzal jsem k němu i samosvěrnou matičku. Tu jsem doma také neměl. Stujánek je lehký, ocelový je jen “zobáček”. Ten jsem tedy musel před přidělání v kleštíchtrošku více ohnout, aby tyčka byla více šikmo.

image

Tyčka je karbonová a v horní části je magnet, který jí drží nasazenou na zobáčku. V nabídce je ale i v kovovém provedení.

image

Včera jsem to risknul a odpoledne vyrazil na test. Trošku jsem měl obavy, že se budu do toho zobáčku kopat, že mi bude překážet. Ale mé obavy se navyplnily, při jízdě o něm vůbec nevím. Nepřesahuje ani lízátko, které mi také nepřekáží.

image

Druhou obavou byla stabilita koloběžky na stojánku. první test proběhl na asfaltu.

image

A dopadl dobře. Rejnoka to v pohodě udrželo.

image

Tak jsem na další cestě vyzkoušel další povrchy, kamenitou cestu,

image

trávu,

image

a na závěr jsem zkusil břeh u vody.

image

Po prvním tstu musím konstatovat, že to vypadá nedějně. Stojánek bude použitelný a využívaný. Už nebudu muset při zastávce hledat, kde můžu koloběžku opřít nebo položit. Není to tedy tak komfortní jako u Miba. Stojánek není “nakopávací”, je nutné se k němu ohnout a nasadit/sundat. Bohužel. Nicméně stojánek má pár gramů. Nevážil jsem ho celý a teď jen kvůli zvážení zobáček sundavat nebudu. Tyčka má jen 18g.

image

Takže je realný údaj, který uvádí prodejce 39-77g:

image

Vyšší číslo bude pro tyčku ve stříbrném/kovovém provedení. Šroub a matka má dalších 18g. Ty jsem koupil 2x, tak jsem je mohl zvážit. Celkem to tedy může vážit nějakých 57 gramů, což je super.

Ještě přidám link na Aliexpress.

TRHNI SI NOHOU!

UPDATE 18. 6. 2023 – ten trn, který mám na rámu nevydržel. Praskl v tom ohybu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..