2. 5. 2022 Dubnové koloběžkování

V dubnu jsem na koloběžku vyrazil celkem 28x. Celkem z toho bylo 465 km. Vlastně je to stejně jako v březnu, kdy těch jízd bylo ale méně, jen 17. V dubnu jsem totiž už jezdil do práce. Tím to více narostlo početně, ale průměrná délka jízdy se zkrátila z 27 km na 16km. Je znát, že ráno do práce jedu jen 5-7km:

image

Co je super, že už postupně osychají cesty mimo asfalt a čím dál častěji se tedy dá vyrazit na polňačky a šotolinky v okolí. V lednu a v únoru to byla bída. Ale teď  v průměru  už více jak třetina nájezdu je mimo asfalt. Občas si tedy naběhnu a toho bláta je ještě dost,

image

ale to mi vlastně nevadí, když to není vyloženě extrém, tak mi to baví a prostě to vezmu domů přes myčku. Musím si ale dávat pozor, kam směřuju ten proud vody, vyhýbat se středům a brzdám. Ale pláště a stupátko tím umeju perfektně.

image

Nejdelší jízda byla 23. dubna, kdy jsem vyrazil o víkendu z Mostu do Mostu třemi okresy pro odznáček. To jsem se podíval do sousedního Chomutova.

image

Byla totiž výzva v Garminu. Pak jsem si ještě v dubnu dal na Velikonoce ještě tradiční “Okolo šachty”

image

a týden před tím “Okolo mosteckých zatopených lomů”.

image

Také jsem si v dubnu už projel a zkontroloval na podzim objevené “šotolinky pod Hípáčem” podél Srpiny

image

a cestu z Braňan podél trati do Bečova

image

Zbytek cest bylo kratších. Hodně z nich bylo z kategorie “Dojíždění”. Krom do a z práce to bylo už i na tenis a florbal. Ty byly výrazně kratší.

Co se týká vybavení koloběžky, tak jsem na Aliexpressu objevil zajímavý stojánek, který jsem na test objednal. A on jde použít.

image

Není to sice asi na nějaké použití s naloženou koloběžkou, ale funguje. Druhým “vylepšením” je brašna z Koloběžky Nistler, která konečně dorazila. Objednáno jsem měl už od konce října.

image

Paní toho má moc, ale čekání se vyplatilo. Brašna je super a určitě jí doporučuju.

TRHNI SI NOHOU!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..