20. 10. 2023 Most for Music v Rokáči

V pátek jsem vyrazil do Rokáče na multižánrový hudební festival. Měli hrát WASTE, FRIDRICH & FRIDRICH, SEVEN a OVEČKY A OSTATNÍ. Krom Oveček jsem ostatní kapely neznal a musím se přiznat, že mi nějak moc nelákaly.

Ale volal mi Polda, že tam bude. Nevěděl jsem, že to vlastně pořádá. Tak jsem se nakonecrozhodl vyrazit.

Byla to i příležitost vyzkoušet nový foťák. Bezzcadlo jsem totiž vyměnil jen za malý kompakt s jednopalcovým čipem Canon GX5. Není to žádný skok nahoru, ale poslední dobou už nějak moc po koncertech nechodím. Fotím převážně venku na výletech, ať již pěších, tak koloběžkových.

A to se mi nechce tahat bezrcadlo, fotím tedy většinou mobilem. A to není ono. Samsung S20 FE má dobrý foťák, ale mě chybí hledáček. Při focení na slunci je to focení tak trochu naslepo. Takže hledáček byla podmínka. A protože prostředí canon ve foťáku mi vyhovuje více než jiné, tak jsem zvolil tento malý kompakt.

Objektiv má slušnou světelnost, takže jsem usoudil, že by mohl být použitelný i při mých návštěvách koncertů, kde je málo světla.

Večer záhájila kapela WASTE. Jsou to mladí kluci z Chomutova, kteří začínají.

Vůbec nic jsem si od nesliboval a nečekal. Byl jsem trošku překvapen, hrálo jim to dost dobře. Vystoupení se mi líbilo a muzika mi bavila.

Nebylo to nic převzatého, byly to jejich skladby. Když vydrží možná o nich ještě někdy uslyšíme.

Druhá v pořadí vystoupila kapela FRIDRICH & FRIDRiCH z Ústí nad Labem. Je to seskupení akustických kytar, resp. baskytary

a kytary,

a zpěvačky.

Žánrově je to takový akustický fokrock. Také jsem je viděl poprvé. Vystoupení bavilo a také se mi líbilo. Kytarista měl problém, hned zkraje mu praskla struna, takže zbytek vystoupení hrál vsedě s vypůjčenou kytarou.

Třetí byla heavyrocková kabela SEVEN z Budějovic.

Je to asi neznámější ze všech účastníků festivalu. Nejznámějším protagonistou kabely je kytarista Honza “Kirk” Běhounek.

Už, když kapela přijela a začala si nosit všechno vybavení do klubu, tak jsem nevěřil, že se na to malé pódim vejde. Vešla. Ale přes skoro půlku pódia byla sestava bicích.

Hodně místa měl pro sebe i “Kirk”. Zpěvák a basák se museli trošku uskrovnit. Došlo i na změnu pozadí.

V jednu chvíli vytáhl “Kirk” velkou trojkytaru. Ale podle mne to bylo spíš na efekt, neviděl jsem ho hrát na jinou část než prostřední.

Hudba, kterou produkují, není ale už můj šálek kávy. Byl to spíš takový “měkkčí” metal než bigbít.

Takže jsem se už moc nebavil. Bohužel na Ovečky nedošlo, prý jim onemocněl basák a náhradu nesehnali. Takže SEVEN si své vystoupení trochu prodloužil.

Celkově musím říct, že mě nejvíc bavilo vystoupení kapely FRIDRICH & FRIDRICH, pak WASTE. Z foťákem jsem spokojený. Fotky docela vyšly. U SEVEN byla větší tma, tak už jsou horší. Ale na to mé focení dobrý.

Další foto na zoneramě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *