16. 11. 2023 Zase ty pláště

Opět jsem měl drobné lapálie s plášti, respektive se to týkalo zadního pláště a předního kola.

Vše začalo v neděli při návratu z projížďky. Když jsem vcházel do našeho vchodu tak jsem se zastavil mezi dveřmi tak nešťastně, že mé zadní kolo se dostalo pod ty dveře.

Nevím zda jsem s koloběžkou pohnul nebo to bylo přímo těmi dveřmi, které se sami zavírají, ale najednou jsem slyšel pšššššt, zvuk, který nerad slyším, protože znamená, že došlo k úniku vzduchu z jednoho kola.

Zadní kolo se dostalo pod ty dveře, které jsou kovové a mají dole ostré hrany. A to se neslučovalo s bočnicí pláště zadního kola. Prostě její pevnost není taková, aby v této situaci nepřišla k újmně. Byl a v ní pěkná díra. Plášť byl na vyhození.

Možná by to šlo nějak zalátat, měl najeto něco přes tisícovku km, ale už bych mu nevěřil. Takže jsem se večer podíval, co je kde k mání. Nakonec jsem se v rozhodl zajet do teplického KOLOSHOPu a tam si koupil WTB Byway 47-622. Ten jsem už jednou měl na předním kole, kde to nebylo zrovna nejvhodnější, protože je po obvodu hladký a klouzal. To vpředu není žádoucí, nicméně na zadním kole to tak nevadí a využiju toho, že dobře jede.

V úterý jsem ho nasadil, samozřejmě jsem nejdříve musel ráfek dobře očistit od mlíka. Ale vypadá to, že se to povedlo, drží tlak.

To ale nemůžu tvrdit o předním kole. Tady jsem už poslední dobou musel už před každou vyjížďkou dofukovat. A teď po třech dnech bylo kolo úplně prázdné. A to jsem tam asi před měsícem doplňoval mlíko.

Takže jsem se rozhodl kolo prozkoumat a zjistit kde je problém. Trošku více jsem ho nafoukal a had se ozval. Bohužel syčení se ozýval zpod niplu.

To znamenalo, že nedrží páska a bude nutno tam dát novou. Strávil jsem večer na youtube, zjišťoval jsem, jak se to dělá. Videí je tam na toto téma spousty. Ve čtvrtek jsem měl dovolenou, takže jsem odstrojil plášť, sundal pásku a vše umyl. Ale bylo potřeba to i odmastit. Z videí jsem věděl, jak širokou pásku bych měl asi potřebovat. Nic jsem nenechal na náhodě i původní pásku jsem si změřil. Byla 20mm široká. Zašel  jsem do cykloservisu a raději koupil pásku o šíři 22mm.

V Baumaxu jsem koupil Isopropanol na odmaštění a očištění zaschlých zbytků mlíka. Raději jsem s tím ale šel na balkon.

Šlo to dobře, za chvilku bylo ráfek čistý

a já mohl se pokusit poprvé nalepit pásku. To se mi samozřejmě nepovedlo, pásku jsem strhnul a začal znovu. Ale až na potřetí jsem byl jakžtakž spokojený a zkusil nahodit plášť. Bohužel stále jsem slyšel syčení hada a kolo nedrželo.

Tak jsem to vzdal a potupně kolo odnesl do cykloservisu. Tam mi technik řekl, že ten ráfek je dost hluboký a ta páska je na něj dost úzká, že už to musí být hodně dobře nalepený, aby to drželo. Vzal pásku širokou 24mm a krásně ji nalepil. Pak jsme nahodili plášť, zatím bez mlíka. Vypadalo to dobře, ale zase bylo slyšet hada. Tentokrát byl problém jinde.

V plášti je dírka, o které jsem nevěděl. protože jí zalepilo mlíko. To tam teď ale nebylo. Já ho z pláště dokonale umyl.

Vzal jsem si tedy kolo domů, dal do něj mlíko a nafoukl ho. Pak jsem s ním pořádně chvíli kvrdlal. Snad se mlíko dostalo všude. I tou dírkou se trochu dostalo ven.

Nakonec jsem kolo postavil tou dírkou dolů. Uvidím, jak to bude vypadat zítra. Ale myslím si, že to bude OK. Doufám že tím mé drobné patálie protentokrát skončily.

TRHNI SI NOHOU! 

Update 20. 11. 2023

V sobotu proběhl první test. Před výjezdem jsem přední kolo dofoukl. Dnes jsem znovu vyje, využil jsem počasí. Nemusel jsem dofukovat, takže to teď drží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *