18. 2. 2024 První test inovovaného kokpitu

Dnes jsem poprvé vyzkoušel můj inovovaný kokpit. Před necelými čtrnácti dny jsem na Facebooku ve skupině Koloběžky CZ uviděl fotografii koloběžky, kterou postavili v Plzni.

Řídítka mi zaujala. Napadlo mi, že bych po 12 000 kilometrech mohl trochu inovovat svůj kokpit.  Nelze říct, že by se mi s ním jezdilo špatně. To s ním něm nenajezdil tolik kilometrů. Ale jak to tak bývá, zimní večery jsou dlouhé a člověk občas přemýšlí nad ledasčím.

Nedalo mi to, řídítka jsem dohledal a objednal. Objednal jsem si i k tomu rohy, ne tak veliké, jen takové malé decentní. Když řídítka přišli, tak jsem je zkusil přiložit.

Opravdu se, podle mne, by nemělo jednat o velkou změnu, spíše takovou evoluci.

V pátek jsem si konečně našel čas a řídítka vyměnil, ale nakonec jsem tam nenasadil ty malé rohy. Důvodů bylo několik. Měl jsem v úmyslu je nedávat až tak moc doprostřed, ale více do stran. Tam ale ne úplně seděly a překážely brzdě. Navíc se mi to nakonec moc nelíbilo. Trochu mne mrzí, že jsem si při nasazování odřel lak na řídítkách. To budu muset dořešit a zabarvit.

Samozřejmě došlo i na metr. Asi největší rozdíl je ve výšce řídítek. Z 94,5 cm mám teď výšku řídítek 99 cm. Byl už večer, tak na test došlo až dnes.

Dnešní vyloženě jarní počasí si vyloženě říkalo o vyjížďku. Navíc tento víkend je garnin výzva:

Což je o důvod víc vyrazit.  Jak to tedy dopadlo? Myslím, že dobře. Odznáček jsem získal.

Objel jsem si Benedikt a pak jsem se vydal k Mosteckému jezeru. Mimo asfalt jsem se nepouštěl. Všude je moc vody a tím pádem bláta. Nejel jsem ale podél vody ale vystoupal jsem Střimickou výsypku nad ním. Musel jsem si vyzkoušet jízdu do kopce.

Ale asi nejzajímavější jsou mé pocity  z otestování inovovaného kokpitu.

Detail kokpitu zezadu:

Z boku:

A z předu:

Pocity z jízdy jsou dobré, určitě teď hned nebudu měnit z5. Poznal jsem to hned po první odrazu. Je to jízda více na pohodu, jsem výrazně více vzpřímený. Teď je to jízda úplně  “na paní radovou” i do kopce. Předtím jsem byl dost položený dopředu a po tom, co jsem tam dal ještě delší představec (z 11 cm na 13cm), tak to bylo ještě výraznější. Myslím, že i méně krčím ruce, jsou více natažené.

Co mne příjemně překvapilo je ovladatelnost koloběžky. Měl jsem obavu, že bude výrazně horší. To se nepotvrdilo. Naopak jízda byla více taková pohodová. A pocitově jsem dával nohu na stupátku více dozadu.

A pocitově jsem na konci byl méně unavený. Ale po jedné jízdě dělat úplné závěry. Každopádně původní řídítka poputují do sklepa a uvidíme po delším testování. Ale teď si myslí, že to byl dobrý krok, není to kokpit na nějaké závodění, což mi vůbec netrápí. Hlavně to musí bavit.

============

Aktualizace 25.2. 2024: Po minulé jízdě mne docela bolelo zápěstí. Tak jsem přistoupil před dnešní jízdou k úpravě kokpitu. Řidítka jsem snížil o cca. 3,5cm. Rejnok dostal komín.

Bylo to lepší. Uvidíme.

=============

Aktualizace 13. 3. 2024

Ta možnost změny úchopu mi nakonec chyběla, tak jsem na Alíkovi objednal rohy. Ty co jsem si objenal tady mi tam neseděly. Byly moc veliký.

Výška, kterou jsem si upravil 25. 2. mi vyhovuje.

============

Aktualizace 15. 3. 2024

Na facebooku jsem se dozvěděl, že jsem je dal obráceně. Tak jsem to napravil.

Dnes vyzkoušeno, asi to bude lepší.

TRHNI SI NOHOU!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *