5. 4. 2024 Patálie s rámem

V sobotu třicátého března jsem se vydal na výlet mimo můj rajón v okolí Mostu. Do čtvrtletního nájezdu a splnění garminové výzvy mi chybělo devadesát kilometrů.

Tak jsem vyrazil Švestkovou dráhou do Lovosic. Odtud jsem už vyjel po vlastní ose do Terezína, podíval jsem se na převoz v Nunčičkách, který byl už v provozu.

Jeho služeb jsem nevyužil, pouze jsem se občerstvil v místním stánku, a vyrazil jsem dál po cyklotrase 2A podél Labe do Roudnice. Zde jsem přejel na druhou stranu a vydal se po labské cyklotrase 2 do Ústí, kde jsem nasedl na vlak a odjel domů. Podél Labe jsem navštívil Bistro u Trumpetky, kde bylo mraky kolařů a dlouhá fronta na jídlo, Wake&fun, kde jsem si dal sandwitch a birell. Až v občerstvení U přívozu jsem si dal dršťkovku.

Cestou  jsem moc koloběžkářů nepotkal a hlavně nikdo z nich mi neodpověděl na pozdrav trhni si nohou stejně. Většinou jsem slyšel ahoj.

Cestou domů mi koloběžka visela hned vedle mne, takže jsem si po delší době prohlédl stupátko ze spodní strany. Zjistil jsem, že už v některých částech stupátka je už pryč výztuha.

To mne trochu znepokojilo, takže jsem to doma nafotil a poslal dotaz do Brandýsa. Dostal jsem odpověď:

V tomto případě bude nyní rychleji ubývat samotný rám a z bezpečnostního hlediska je výměna na místě.

Nebylo to vyloženě akutní, jak jsme se telefonicky přesvědčil, ale musím to prý hlídat.

Nicméně v pondělí jsem byl domluvený v místní cykloservise na vycentrování předního kola, které se mi nedařilo, stále jsem měl volné dráty. Tam jsem se dozvěděl, že to není rukama, ale že mi lezou niple i s kalíšky ven, že to vlastně nejde.

Tuto skutečnost jsem opět konzultoval do Brandýsa a výstupem bylo objednání nového ráfku. No a když už to bude ve větším servise, tak jsem objednal i ten rám. Rozhodl jsem se, že nebudu čekat, že se to udělá najednou. Ve čtvrtek večer mi přišla do e-mailu fotka, že je to připravené.

V pátek ráno jsem zaplatil fakturu a odpoledne jsem by v cykloservisu si koloběžku odstrojit a teď budu čekat až nový rám a ráfek dorazí do cykloservisu.

Při odstrojování jsem si ještě znovu prohlédl stupátko zespodu. Už je fakt docela dost jeté.

Řekl bych, že uprostřed je už ďolík

Určitě to porovnám vedle sebe až dorazí nový rám a také se chystám stupátko říznout flexou, abych si udělal přesnou představu o tom kolik tam ještě byla rezerva.

================

Aktualizace 1.5. 2024

Konečně jsem se dostal k tomu samotnému říznutí. Naštěstí jsem na to nebyl sám.

Přesvědčil jsem se, že kickbike má pevné rámy. Zeslabení je minimální. Nevím jaká byla síla rámu, když byl nový. Já jsem naměřil v nejslabším místě 2,7mm a v nejsilnějším 3,2mm.

#trhni si nohou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *