4.5. 2024 Přední nosič

Nejsem moc příznivcem nosičů. Líbí se mi více bikepacking. Používám řídítkovou brašnu z alíka, i když to není často.

Jenomže teď když jsem inovoval kokpit, tak se mi prostor mezi řídítky a předním kolem zmenšil. Musel jsem o centimetr a půl dolů. Díky tomu nastal problém. Brašny už škrtala o přední kolo. Tak jsem hledal řešení. Chtěl jsem něco, čím by se ta brašna od kola oddělila. ale klasický nosič jsem nechtěl a ani ho mít na přední karbonové vidlici mít nemůžu.

Pátral jsem na internetu a narazil na Jack the Bike Rack.

Koncept se mi zamlouval, ale má to několik ale. Jednak je můj prostor nad předním kolem velký a pak také cena mi přišla přemrštěná.

V první fázi jsem si řekl. že by to neměl být problém, něco takového vyrobit, vždyť je to jen naohýbaná trubka. Výztuhy na řídítka jsem našel mezi náhradními díly na kilometrech. Zašel jsem dokonce do hobbymarketu a koupil drát za pár kaček, že to zkusím naohýbat. když to bude dobrý, tak si seženu ohýbačku a trubka také není problém koupit.

Jenomže jsem narazil na nosič RACKTIME ViewIT

Také se prodává u nás a cena je také vyšší, ale už docela snesitelná. Samozřejmě mne napadlo si to nějak vyrobit. S tou myšlenkou jsem si samozřejmě také pohrával. Nakonec jsem jí zavrhl a nosič objednal. Včera jsem ho na koloběžku nasadil a vypadá to dobře.

Zatím jsem brašnu zkusil dát jen v domácích podmínkách bez jízdního testu a myslím si, že to bude dobré.

TRHNI SI NOHOU!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *