15. 6. 2024 Nová “pumpička”

Jak jsem se zde již několikrát zmínil, tak na svém Rejnokovi mám bezduše. A jsem s nimi spokojen a nechci se k duším vrátit.

Pro rychlé nafouknutí jsem si pořídil bombičky. Ale trochu mi vadí cena. Potřebuji 16g bombičku na nafouknutí pláště do použitelné tvrdosti. A může se stát, a už se mi to i povedlo, že knot nedrží a musí se dát druhý nebo silnější. V těch případech je jedna bombička málo. Takže jsem začal vozit dvě. Nakonec jsem vozil tři a ještě i pumpičku.

vím, že jsem tady psal o použití bezzávitových bombiček, které jsou výrazně levnější. Bohužel ta bezzávitová hlava z Aliexpressu mi dlouho nevydržela a už moc nedrží. Takže jsem se musel vrátit zpět ke klasice.

Při brouzdání na youtube jsem narazil na minikopresory. Docela je chválili. Na Aliexpressu jich je hodně, cena začíná někde kolem šesti, sedmi stovek.

Ve finále jsem narazil jsem na tohle video:

Pod videem jsou i odkazy na jednotlivé minikompresory. Vítěz mi přišel už docela drahý, ale druhý už cenově jde. Našel jsem k němu i další videa, která ho také dobře hodnotí.

Tak jsem ho objednal a včera vyzvedl.

Také jsem ho musel hned zvážit.

Dnes jsem ho vyzkoušel. Vypustil jsem si zadní plášť. Mám tam WTB Byway 47-650.

Asi po minutě už to vypadalo použitelně a dalo by se na to jet.

A za chvíli už tam byl tlak, který běžně foukám.

A dle indikace diody byla baterie v minikompresoru ještě mezi 60-80%.

Rozhodl jsem se tedy svoje stávající vybavení na dofoukání v případě defektu, které vozím, vyměnit. Pro “gramaře” jsem to i zvážil. Mělo to 340g. Ve finále jsem vozil tohle všechno:

Pro porovnání jsem si zvážil i varianty, které jsem měl předtím. Jedna bombička a hlava na ní.

Dvě bombičky a hlava.

Samotná pumpička.

Takže tohle vše teď putuje do skladu. Uvidíme jak se nová “pumpička osvědčí v čase.

#TRHNI SI NOHOU!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *