Záříjové kolobkování

Report o zářijovém koloběžkování přichází trochou později a je trochu dramatičtější než obvykle. V září jsem měl totiž trochu problémy s koloběžkou a také karambol.

Ale pojďme od začátku. Nejdříve se mi ozvalov koloběžce podivné vrzání při jízdě do kopce. Ne tušil jsem co se děje a proto jsem to zveřejnil na facebooku ve skupině Koloběžky CZ: https://www.facebook.com/groups/kolobezky/permalink/1572663202792935/

U videa jsem dostal spoustu rad. Každopádně mi to přimělo pořádně prozkoumat rám koloběžky. A tady jsem asi našel příčinu:

image

Našel jsem ve sváru prasklinu. Byla z obou stran. Neváhal jsem s oslovením výrobce. Postavil se k tomu čelem a požádal mi o zaslání koloběžky k posouzení. To se odehrálo během neděle, kdy jsem zašel do místního cyklošopu a požádal o krabici na kolo. Do té krabice jsem zabalil koloběžku a v pondělí po práci odeslal výrobci.

Bez prodlení jsem dostal vyjádření výrobce:

Zdravim,

po zhodnoceni Vasi kolobezky jsme dospeli k tomu, ze bylo znacne vyviklane hlavove slozeni. Po odkryti vrstvy laku v miste, ktere jste oznacil, jsme objevili skutecne prasklinu v ramu. Po rozrezani ramu a premereni inkriminovaneho mista jsme zjistili, ze material byl ztencen oproti normalu. Dotazovali jsme se naseho dodavatele, firmy Favex, jak se to muze stat. Pouzivame kalibrovanou ocel, u ktere je dana nejaka odchylka. O co jde pravdepodobne ve Vasem pripade, setkala se spodni hranice normy tloustky materialu a nizka hustota, pevnost materialu pri valcovani. Tato hodnota muze kolisat h hodnotach 220 – 450 jednotek. Ten rozptyl je znacny. Jmenem cele firmy se Vam timto omlouvam, vymenime vam ram samozrejme, kola, brzdy, prestrojime vase atypicke komponenty. Poslete mi, prosim adresu a tel cislo.”

Obratem mi přišel balík s koloběžkou. Po rozbalení jsem musel konstatovat, že kromě řidítek a předního pláště (který jsem měnil, protože byl už sjetý) a duše mi vlastně přišla nová koloběžka..   Musím konstatovat, že se k tomu výrobce postavil čelem a já dostal novou koloběžku.

Jedině mi to omezilo v najetých kilometrech. Prakticky jsem byl čtrnáct dní bez koloběžky.  Takže ve finále v měsíci září jsem ujel jen 344 km.

To ale nebyl poslední trabl v tom měsíci. Závažnější příhoda se odehrála v pátek 29. 9. 2017, ten den se mi úplně změnil pohled na vše. Stávajícící údálosti si skládám ze vzpomínek manželky , dcery, bratra, rodíčů, logu z telefonu a  v neposlední řadě lékařů. Já si pamatuji až první den na mosteckém JIPU, což byl skoro po týdnu.

Ten den jsem po návratu z Prahy  se jel projet na koloběžce. Říkal jsem prý, že nepojedu na dlouhou, Protože jsem ten večer měl v plánu jít na koncert.
Vzal jsem si tedy koloběžku a řekl si, že si zajedu na Matyldu a z5. Tam to vezmu přes Benedikt a Rudolice. Pak kolem Kostela a od Průmyslovky pod Hněvínem na Matyldu. Kolečko kolem Matyldy a přes město domů. Teda tento můj záměr soudím ze zaznamenané trasy:

image

Ta skončila už u kostela. Kde jsem se vysekal a přijela pro mne letecká záchranka a odvezla mne do Ústí. Stejně tak se domnívám, co se událo poté.
Já si nic nepamatuji. Vzpomínám si až na čtvrtek  na mosteckém  JIPU, odkud jsem byl přeložen na chirurgii.Vím, že lékaři mi dávali dohromady a blahořečili mi, že jsem měl přilbu. Bez té už bych asi tohle nepsal.
Já si vybavuji že ten den jsem začal pátrat, co se se mnou stalo. Vím , že mám zlomenou klíční kost a dvě žebra a neposlední řadě těžký otřes mozku. Také můj obličej není úplně v pořádku. Ale to bude na delší konzervativní léčbu. Stejně tak jako ta  dvě zlomená žebra. Odřeniny a modřiny nepočítám. V úterý jsem podstoupil vyšetření mého obličeje v ústecké nemocnici. Ten také není bez následků a nějaké kosti jsou zlomené. Ve středu jsem se ještě podrobil narovnání klíčku v Mostě. Dostal jsem kovovou výztuhu. Ty to řádky píšu ještě z z hospitalizace na mostecké chirurgii.

Jak jsem již uvedl léčba trochu potrvá stejně tak pátrání po příčinách karambolu.

Každopádně jsem vděčný mosteckým a ústeckým lékařům, že mi dali tak rychle dohromady. Prý to můžu vděčit i sobě tím, že jsem používal cyklistickou přilbu, která to prý odnesla. Co budu vědět, tak sem doplním. Koloběžku jsem ještě neviděl, stejně tak jako tu přilbu, je u mosteckých policistů. Také se musím omluvit rodině za způsobené starosti. Každopádně mne bude zajímat proč jsem se dostal do karambolu a co jsem udělal za chybu. Nevěřím, že by to byl důsledek výměny koloběžky po předcházející reklamaci. Nerad bych se dostal do stejných problémů, zejména bych nerad vystavil stejným starostem rodinu.

Musím konstatovat, že třetí tisícovku jsem v září nepřekonal, ale doufám, že se dám dohromady a do konce roku ji dám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..