30. 6. 2017 – Červnové kolobkování + trocha pololetního bilancování

Tento měsíc jsem už nezdvojnásobil kilometry z května. Ale i tak to byl rekordní měsíc. Poprvé jsem ujel kilo na koloběžce. Bylo to 11. 6., kdy jsem se plánovaně vydal do Podbořan a zpět. Tam jsem jel přes Žatec a zpět jsem Žatec objel přes Měcholupy a Postoloprty.

Byla na závěr za odměnu i super klobáska ve Výškově.

Byla to výzva, protože kdo neujel kilo na koloběžce, tak není koloběžkář. A další týden padlo letošních 1 000 km na koloběžce. Pak, i když jsem už další kilo neplánoval, tak jsem si ho střihnul další týden znovu.

Vydal jsem se na koloběžkiádu do Libochovic, a protože to bylo pro děti, tak jsem se zpět místo vlakem, vydal zase na koloběžce. Tam i zpět jsem to vzal přes Louny. Cesta mi přišla příjemnější než rovnou přes Libčeves, i když je delší. Tam jsem byl strašně rychle. Až při zpáteční cestě jsem pochopil proč. Ten vítr byl nepříjemný. Ale i tak se mi jelo dobře, dokonce bych řekl, že to bylo pohodovější než poprvé. Tentokrát ale nebyla klobáska.

Za červen jsem vyrazil celkem 16x a ujel 601 km. Musím uznat, že najeté kilometry jsou znát. Celkově mi to tady v okolí připadá takové placatější. 🙂

Normální mi přijde vyjížďka 30-40km. Pajda také není problém.Při projížďce si člověk parádně vyčistí hlavu. Vůbec mi nechybí ani sluchátka s muzikou. Jenom mi mrzí to co vídám v okolí cest. Jezdím většinou cyklostezky nebo silnice 3-4 tříd. A u nich, co je v jejich okolí ve škarpách, hrůza. Lidi jsou prasata. Spousta pet lahví a plechovek od energeťáků. Hned za vesnicí hromada bordelu. Dost často jsou také vidět pytle od odpadků.

Když vezmu celý půlrok, tak ho můžu shrnout do dvou čísel +1302 km a -14 kg.

To druhé číslo ale není jen o koloběžce. Od 15. února si zapisuju vše co sním do aplikace. Používám kalorické tabulky. Doporučuju. Nějak výrazně ale neřeším zda je to zdravé nebo ne. Dám si vše co předtím. Původně jsem začal jen na zkoušku si to psát. Nehrál jsem si, a nehraju dál, na každý gram. Postupně jsem se snažil aby ten celkový energetický výdaj seděl. Neřeším ani nějak dramaticky skladbu (vlákniny/sacharidy/tuky/bílkoviny). A ono to vychází. Objevil  jsem i nějaká nová jídla (vločky, ovoce, kefír, jogurt ke snídani), No a  večer už si třeba nedám tatranku. Také se mi osvědčila sklenice vody ráno na lačno. Tyhle drobnosti ale dělají hodně. Vždyť v loňském roce jsem od června do listopadu také nadupal tisícovku, ale bez nějakého výrazného efektu.

To už teď říct nemůžu. I lidi to poznávají.

Jedeme dál. Červenec bude asi slabší. Uvidíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..