11. 9. 2016 500mil, pardon km na Mibo Grand Turismo

GT mi dorazilo na konci července. Dnes jsem se po obědě vydal na delší projížďku. Na tachometru jsem měl 451 km, takže jsem chtěl překročit 500km.

Rozhodl jsem se udělat trochu větší kolečko kolem šachty. A rozhodl jsem se dojet až do Chomutova do Bezručáku. Bohužel hned na začátku se mi v Čepirozích uklepal zadní blatník.

image

Stavěl jsem se v jedné autodílně a blatník sundal, pak se pro něj stavím, a pokračoval dál. Chvíli jsem jel po státovce, pak pokračoval na Vysoké Březno, Malé Březno a Hošnice až do Všestud. Tam jsem si našel cestu do Údlic. Ze začátku to byla docela pěkná asfaltka, ale pak to byl kousek kolobkokros po polňačce a přes nějakou deponáž stavební suti (nebo co to je). Byla to zkratka a zato horší cesta, naštěstí ne dál. Odtud ale už byla pěkná asfaltka až do Údlic. Přes ně a Chomutov (kopíroval jsem cyklostezku 3034) jsem dorazil až do Bezručáku.

image

Jel jsem nahoru údolím. Myslel jsem si, že mi to nějak už nejede, ale on je to docela dokopec. O tom jsem se přesvěčil, když jsem jel zpět. :-). Dojel jsem na První mlýn, kde jsem si dal kofolu. Bylo tam hodně šlapek. Dál jsem už ale nejel, tlačil mne čas.

image

Zpátky to docela jelo. Musel jsem se zvěčnit u cedule Chomutov.

image

A vydal se zpět. Nejel jsem stejnou cestou. Vzal jsme to kolem zooparku

image

a Bandy. 

image

Odtud je parádní cyklosteska až do Vrskmaně. Na hrázi Vodní nádrže Újezd (lidově Kyjická nádrž) 

image

mi cyklocomputer ukázal 500km. To jsem si musel zdokumentovat.

image

Pak už jsem pokračoval známou cestou domů. Na závěr mi to udělalo krásných 64km.

image

Zatím nejdelší trasa, kterou jsem najednou ujel. Na jedno pivo, kofolu, bidon a tatranku.

image

No a jak sem s GT spokojený? Musím říct, že hodně. Delších cest nebylo nějak závratně moc. Ze 48 cest je jen 11 delších než 10km. Hodně bylo krátkých, připadá na ně více než 150km – jízdy do/z práce (cca 4km) a pak jako přibližovadlo po městě – na tenis, florbal,…. 

Občas se mi do cesty postavilo počasí, když odpoledne začalo pršet a já chtěl zrovna vyrazit. Občas i moje lenost. Jaké jsem měl problémy? Asi po 150km se mi odloupla protiskluzová páska na stupátku – promptně vyřešeno. 

image

Původně přidělaný nosič z Lidlu se rozbil (uchycení). Musím pořešit jinak.

image

Brašna, kterou jsem koupil na Aliexpressu je nic moc. Osvědčil se mi držák na mobil.

image

Nechal jsem se inspirovat a koupil jsem nacvakávací držáky na řidítka a čekám na jinou. Dal jsem černý zvonek a nakonec koupil i obyčejný cyklocomputer.

No a dnes se mi uklepal blatník. Navíc jsem zjistil, že je naprasklý. Asi od toho, jak si na něj občas odkládám nohu. Doufám, že hezký počasí vydrží, než to opravím.

Za celou dobu jsem nepotkal koloběžku, jen samé šlapky. Vím v Mostě o dvou koloběžkářích, další jsou v Chomutově. Na ty jsem ale dnes také nenarazil. Jezdit sám má své plusy i mínusy. Nic mi nenutí vyjet a na druhou stranu si můžu vyjet, kdy chci, kam chci a jak rychle chci nebo můžu. Určitě bych chtěl vyrazit vláčkem na Moldavu a odtud po horách (český Jiřetín, Fláje,…) a pak dolů a domů. Snad to ještě letos dám. O kilo se zatím pokoušet nebudu. Ale chtěl bych letos dát 1000 km na koloběžce. Zatím jich mám necelých 700 – 515 na GT a 177 na K7. A když to bude jen na GT, tak to bude o to lepší. 

Trasa na sportstracker.com.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..