19. 2. 2016 Cumbal a Sandra ve Véčkách

Poprvé v novém roce v

V+V Rock Baru. Tentokrát na vystoupení starých známých mosteckých kapel Sandra a její veMbloudi  a CUMBAL.

image

Začala Sandra, přehrály své největší hitovky, popřáli bubeníkovi k narozkám a Ldkovi Kočárovi – dodatečně, slavil je minulý týden v Metru. Jejich vystoupení nebylo nijak dlouhé (bohužel), začali skoro v deset a za ani ne čtyřicet minut bylo vymalováno. Pak už klub patřil CUMBÁLu.

image

O tom už není nutné se detailně rozepisovat. Jako vždy jim to hrálo skvěle a i vystoupení mělo tu správnou délku. V závěru opět došlo i na hosta.

image

Fotil jsem pouze pevnými skly – palačinkou a 85kou.  Sigma zůstala doma. V rokáči je tradičně strašně málo světla. S bleskem jsem fotit taky nechtěl, ničí to atmosféru klubu. Velký blesk zůstal také doma. Udělal jsem jen vlastně jednu fotku s vestavěným bleskem.

image

Ale není to vůbec ono.

U Sandry jsem zkoušel fotit bez jakéhokoliv přisvícení. Fotky nic moc. Spousta odpadu. Použitelných je pár. U vystoupení CUMBÁLu jsem vyzkoušel světlo, které se používá na video. Propagoval ho na Digineffu Ondřej Neff. Já si na zkoušku objednal na aliexpressu čínskou variantu. Ve spojení s pevnou 85kou se mi dařilo mnohem lépe. Palačinka už není tak světelná, takže už to s ní bylo slabší. S 85mm/1,8 byly slušné portréty (na ty světelné podmínky v klubu).

image

Musel jsem ale použít žlutý kryt. Bílý dělal moc nepřirozené světlo. Dobře to prosvítilo obličeje a ještě to neničilo atmosféru. Jedna s palačinkou.

image

Ale chyběla mi pevná padesátka.

Celá galerie opět na flikru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..