6. 12. 2020 Smutné loučení aneb 11 642 km na Mibu GT.

Jak jsem již psal před týdnem, tak mne již delší dobu lákala obměna koloběžky a nakonec jsem jí objednal a tento týden mi přišla. Zůstal jsem věrný značce, mám teď Mibo GS+. Nastal tak čas výměny a malé rekapitulace, která nakonec není úplně nejšťastnější. Doma je již třetí koloběžka.

image

První bylo káčko K-bike K7 ještě ve verzi prototypu To jsem si pořídil v roce 2009.

image

Sloužilo dobře, na takové to popojíždění po městě super. Ale na delší trasy po okolí blízkém i vzdáleném to už nebylo. A to jsem jí výrazně potunil a předělal na 2×16.

image

I tak jsem dál pokukoval po větší koloběžce. Vyzkoušel jsem si Kostku. Už si nevzpomínám na přesný typ. Ta mi nevyhovovala, moc pružila. Velká hliníková yedůčka nejsou pro mou váhovou kategorii, obecně hliníku moc nevěřím, tak ani o Kickbiku jsem neuvažoval. Morčata tenkrát ještě moc nebyla. Ve finále mi z toho vycházelo Mibo. Tak jsem si v létě 2016 jel vyzkoušet Mibo Malagu. Bylo to na dovolené na Moravě a v Olomouci měli i novinku – Mibo GT. To jsem si také vyzkoušel a za týden bylo doma.

image

Byl jsem s ním spokojený, jezdilo se s ním super. Postupně došlo na řadu úprav. Silniční pláště vystřídali pláště s většími balóny a rovná řidítka vystřídaly vlaštovky s hrazdou. Také jsem po
necelých 8 000 km pořídil nové přední kolo, kdy z původního mi zůstal jen náboj.

image

Jezdil jsem většinou asfalt.Z více než 90% byl určitě. Sem tam byl nějaký kolobkoros nebo panelka.

image

Samozřejmě, že občas nějaké to blátíčko bylo.

image

O tom co mi GT dalo a vzalo jsem se rozepsal loni při desátém výročí mého koloběžkování. Celkově se z GT stala spíše výletní, pohodová koloběžka, což mě vyhovovalo. Bohužel jsem jí musel dvakrát odeslat výrobci na reklamaci. To se  vždy objevila prasklina ve spoji u stupátka. Poprvé v září 2017, podruhé za rok zase v září.

image

V obou případech jsem dostal vždy nový rám, podruhé již inovovaný se dvěma vzpěrami. Samozřejmě se mi, jako každému koloběžkáři, nevyhnuly nějaké ty pády. Jeden tedy byl trošku
větší.
Prolétl jsem se po něm i vrtulníkem do nemocnice v Ústí, dosud si nevybavuji, co bylo příčinou mého letu přes řidítka. Jen vím, že mi život zachránila přilba, aspoň tak se vyjádřili
lékaři.

image

Bohužel loučení s GT je tak trochu smutné. Při odstrojování a přípravě na prodej, kdy už jsem na facebook dal inzerát, jsem zjistil opět prasklinu na rámu. Tentokrát to není ve spoji u stupátka, jako dvakrát předtím, ale u horní výztuhy rámu.

image

Můžete se divit, že jsem to neobjevil při dříve. Bohužel tentokrát se prasklina nijak výrazně zvukově neprojevovala a také byla skrytá pod rámovou brašnou a částečně se také schovala pod nějakým tím blátíčkem.

image

Takže jsem GT zabalil do krabice od GS a v pátek poslal výrobci. Uvidíme, co na to řekne. Věřím, že nové GSko bude GTčko následovat jen v tom dobrém.

============================================================

8. 12. 2020 Aktualizace

Dnes mi do e-mailu přistála zpráva.

Dobrý den Zdeňku,
rozumím a beru na vědomí.
Bohužel, momentálně nevíme o nikom, kdo by měl zájem, pokud bychom na někoho narazili, dala bych vědět.
Co se týče té analýzy, proč to prasklo, chlapi na dílně to vidí na úplně stejný problém, jako ty dva předchozí minulé, tedy opět po očištění zjistili, že je to prasklé pod vzpěrou, čili ve sváru to není.
Bohužel se vám to stalo jako jedinému zákazníkovi 3x za sebou, nad čím nám zůstává hlava stát.
Pokud tedy nanarazíme na nějakého kupce, zašleme vám koloběžku v krabici zpět, jakmile bude hotová.

Díky moc a mějte hezký zbytek dne
S pozdravem
Lucie

První reakce je na můj e-mail, že kdyby náhodou měli nějakého zájemce, tak mi GT nemusí posílat zpět, ale rovnou prodat. Takže je to pro mne první informace, že nikoho nemají, a že mi koloběžka asi pošlou zpět. No já tak budu muset dát inzerát na prodej staronové koloběžky. 🙂

Další informace pro mne znamená, že je to opět vada materiálu, že to prostě nevydrželo. Uvidíme po hlubší prozkoumání.

No a třetí informace je pro mne, že jsem raritou, protože zřejmě nezažili, aby někdo takto 3x musel řešit na nějakém Mibu závadu.

Poslední informace je, že se k tomu v Mibu postavili čelem a dobře.

Nicméně doufám, že se stejná situace nebude s novou koloběžkou opakovat.

TRHNI SI NOHOU.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..