27. 7. 2019 Nový kokpit

Řidítka jsem ladil na svém GT dlouho. Laboroval jsem s výškou. Jednu chvíli jsem měl i komín a řídítka nejníže, co to šlo. Nakonec jsem je vrátil, ale alespoň jsem je otočil aby byl trošku prohnuté dolů.

image

Ale stále jsem se občas na internetu poohlédl po něčem novém. Jednu chvíli jsem vážně uvažoval řidítkách typ řídítka typu Butterfly.

image

Ale nechtěl jsem, aby úchop byl blíž a tady mi to tak vycházelo. Díval jsem se i na řídítka typu vlaštovek. Obzvlášť, když je používali i na KICK DE FRANCE. Viděl jsem i video z koloběžkové školy o řidítkách.

A teď, když na facebooku proběhloněkolik příspěvků o řidítkách Jones H-Loop Bar, tak jsem zase začal přemýšlet o změně. Ale jejich cena mě překvapila. Pak jsem narazil na
podobná a za, pro mne, rozumnou cenu
. Link jsem si na ně uložil. Semínko bylo zaseto a já si minulý týden při projížďce více dával pozor, jak je mi nejpříjemnější držet řidítka. Vycházelo mi, že by to mělo jít, takže jsem je nakonec objednal. Včera na mne čekali ve výdejně Zásilkovny. Vyzvedl jsem si je

image

a hned včera instaloval. Nejdříve jsem porovnával, jak to bude vycházet.

image

Vypadalo to dobře.

image

Nechtěljsem ale měnit výšku úchopu, takže jsem je nakonec instaloval obráceně, s tím, že to testnu a popřípadě je otočím.

image

Dnes odpoledne to vypadalo, že nebudou takový vedra, takže jsem vyrazil na test. Hned po prvním dupnutí jsem věděl, že už tam řidítka zůstanou. Je to takové přirozené držení. Úchop širší, takový přirozenější.

image

Tedy nic pro závoďáky, ale pro ty, kdo chtějí pohodu, tak doporučuju. Měl jsem stejný pocit, jako když z nějakého sporťáku si člověk přesedne do nějaké limuzíny nebo ameriky. Krásně se GT s nimi vede. Jízda mi přijde takové jistější a příjemnější. Dokonce si dokážu představit ukázat rukou při odbočování. Ale, jak jsem již uvedl, nic pro závoďáky, kteří hodí průměrku.
Určitě už na GT zůstanou a zatím i tak, jak jsem je namontoval. GT je u mne zase víc turista než závoďák. Nevím jestli ho nemá MIBO špatně zařazený na svém webu. 🙂

image

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..